Blijvend 30 kilo afgevallen en vrij van emotie eten, eetbuien en diëten na 22 jaar!

Klaziena Waerts is ervaringsdeskundige, mental coach, gewichtsconsulente en helpt om op een plezierige manier af te vallen en weer te genieten van eten zonder schuldgevoel of schaamte.

Zelf heb ik 22 jaar de obsessie, frustratie, schaamte en schuldgevoel ervaren van het hebben van emotie eten en eetbuien.

Toen ikzelf m’n emotionele dieptepunt had bereikt, ging ik onderzoeken waaróm ik steeds die onaangename emoties moest wegeten en steeds het nieuwste dieet of afslankmethode moest proberen.

Dit werd uiteindelijk een ruim 5-jarig intensief onderzoek waarbij ik allerlei testen, oefeningen en theorieën op mezelf uitprobeerde. Nu heb ik een gezonde emotionele relatie met eten. Ook ben ik 30 kilo lichter en geniet ik weer van eten zonder schuldgevoel of schaamte.
Dit gun ik iedereen en vooral, iedereen verdient dit ook!

Ik gun…nee, het is mijn MISSIE om iedereen, die last heeft van overgewicht én wilt afvallen, gewicht te laten verliezen op een plezierige manier – niet een die gepaard gaat met afzien, honger en frustratie – en weer te laten genieten van eten zonder schuldgevoel.

Wat geeft mij nou…laat ik ’t zo zeggen… het recht om te helpen afvallen op een plezierige manier en weer schuldvrij te genieten van eten, weer een prettige en een ontspannen relatie met eten te krijgen? Te helpen de controle te krijgen over snoepen, snaaien en vreten. Kortom, wat zijn mijn persoonlijke ervaringen en welke kennis heb ik in huis?

Laat ik beginnen met mijn persoonlijk ervaringen. Als kind had ik last van overgewicht en werd ik daarmee behoorlijk gepest op de lagere school. Pas op de middelbare school bereikte dit gepest de spreekwoordelijke druppel. Ik was mijn te grote lichaam meer dan zat.

Mijn moeder was altijd wel bezig met een of ander dieet en ik kan me nog goed herinneren dat ze toen net was begonnen met het mayo dieet. En besloot ik met haar mee te doen.

Op mijn 12de levensjaar ging ik dus voor de eerste keer op dieet en plaatste mij (achteraf gezien) in de dieetgevangenis. Dit was namelijk de eerste van véle dieet- en lijnpogingen.

Met dat mayo dieet moest ik wel 4 eieren per dag eten.
Hoewel zo ongeveer de eieren uit mijn neus en oren kwamen, verloor ik met succes de nodige kilo’s.
Helaas kwamen de kilo’s bijna net zo snel weer terug als ik ze had verloren. Maar een dunner lichaam was me wel erg goed bevallen en had ik de smaak te pakken. Daarom ging ik het ene dieet na het andere doen.

Het was bij mij alles of niets. Of ik was op een streng dieet, of ik had eetbuien. Van mijn 12de tot mijn 19de gaf de weegschaal variërend aan van 55 tot 90 kilo en alles er tussenin.

Op mijn 19de ging ik samenwonen met Michel (waarmee ik nog steeds samenwoon) en verdwenen de extreme eetbuien. Maar van emotie eten én de behoefte om elk nieuw dieet en afslankmethode uit te proberen, daar bleef ik last van houden.
Hier bleef ik last van houden tot mijn 34ste levensjaar. Toen bereikte ik een emotioneel dieptepunt en besloot ik definitief het roer om te gooien. En begon ik vanaf dit punt het vergaren van mijn huidige kennis.

Vrijwel 24/7 hield ik me bezig met wat ik wel en niet ‘mocht’ eten en bevond ik mezelf in een vicieuze cirkel van afvallen door een dieet en weer aankomen door emotie eten.
Maar ik was die strijd met mijn lichaam zó zat.

Wilde ik echt mijn hele leven hiermee bezig zijn? Zou ik dan niet op mijn 70ste verjaardag enorm veel spijt hebben dat ik dit en dat niet zou hebben gedaan/ervaren, en dat alleen vanwege hoe mijn lichaam eruit ziet?

Ik wilde het roer omgooien. Niet meer vrijwel continue denken over en aan eten en mijn lichaam. Ik wilde een andere relatie met eten krijgen.

Mijn volgende stap was onderzoek doen: Ik ging me onder andere verdiepen in emoties, (eet)gedrag, (eet)gewoonten, lichaamsbeeld, zelfbeeld en zelf)acceptatie.

Mijn zoektocht begon in de bibliotheek en op internet. Snel raakte ik zo geïntrigeerd over alles wat ik tegenkwam dat ik boeken aanschafte om vervolgens minuscuul uit te pluizen en te analyseren.

Mijn intensieve onderzoek heeft uiteindelijk ruim 5 jaar geduurd. Vele oefeningen, testen en theorieën heb ik op mijzelf uitgeprobeerd. Ik ontdekte wat wel en niet werkte en kreeg weer een gezonde emotionele relatie met eten.

Nu eet ik gewoon wat ik wil. Geniet er echt van én ik voel me er niet schuldig over. Dit gun ik een ieder ander ook!

Tijdens deze 5 jaar behaalde ik ook mijn diploma’s voor gewichtsconsulente en mental coach.
Ik noem mijzelf nu met trots ‘eetrelatie coach’.

Door mijn onderzoek en ‘testing’ op mezelf ontdekte ik dat het neerkomt op een reeks van stappen die je doorloopt om weer een gezonde relatie te krijgen met eten.
Deze reeks van stappen heb ik gegoten in een programma, het GEEF programma.

Mijn VISIE is dat als ik na 22 jaar blijvend (30 kilo) gewicht kan verliezen, weer in harmonie met eten kan komen, dat iedereen dat kan én bovenal verdient.

  • Ik wil jou helpen afvallen op een plezierige manier, zodat:
  • jij weer op een een normale en ontspannen manier met eten om kan gaan.
  • jij weer van eten kan genieten zonder je er schuldig over te voelen of voor te schamen.
  • jij jezelf niet langer hoeft te straffen met ‘op dieet zijn’ of ‘aan de lijn te doen’.
  • jij jezelf niet meer je favoriete eten hoeft te ontzeggen, omdat dat het ‘slecht is voor de lijn’ of ‘niet mag van het dieet’.
  • als je oud bent en terugkijkt op je leven geen spijt hebt dat je energie, tijd en geld hebt verspild aan diëten en lijnen.
  • jij jezelf én je lichaam kan accepteren.

Stel je het volgende voor…
Laten we zeggen dat je nu 35 jaar bent, je weegt 100 kilo en vecht er met alle macht tegen. Maar na elke periode van ‘zelf-afstraffing’ – het maakt niet uit of dat nu een dieet, de sportschool of andere manier is – kom je weer terug op je oude gewicht, of zelfs met rente.

Stel jezelf nu voor dat je 70 jaar bent en nog steeds 100 kilo weegt. Je kijkt terug op je leven en je realiseert dat je 35 jaar(!) van je leven hebt verspild aan tijd, energie, geld, mentale en lichamelijke gezondheid. Dát wil je toch niet?!

Grote kans dat jij je het volgende nog niet had gerealiseerd
Als je weer een gezonde relatie met eten hebt, je weer van eten kunt genieten zonder je er schuldig over te voelen, ga je op een plezierige manier afvallen.

Dit klinkt ongeloofwaardig, maar ik heb het zelf ervaren, als ook degenen die ik al heb mogen begeleiden. Tijdens mijn 22 jaar in de vicieuze cirkel van emotie eten – dieet – afvallen – aankomen door emotie eten was ik altijd veel zwaarder dan dat ik nu ben. Nu ben ik op het gewicht dat bij me hoort en ben happy met mezelf.

NB. dat is een paar kilo meer dan mijn ‘streefgewicht’ die ik altijd moest behalen van mezelf, maar is zó oké 🙂